27 Temmuz 2013

Graten Balık ve İstakoz


 
Kullanılacak Malzeme: 100 gr. margarin, 2 çorba kaşığı un, 500 gr. süt, 1 orta boy istakoz, 1/2 kilo mercan veya levrek balığı, 100 gr. orta boy karides, 50 gr. gravyer ve kaşar peyniri rendesi, tuz, biber.

Yapılması: 2 kaşık un 50 gr. margarin ile hafifi kavrulur. Süt, yavaş yavaş ilave edilir, koyulaşınca ateşten indirilir, tuz biber konur. İstakozun eti, kılçıkları ayıklanmış balık, küçük parçalar halinde kıyılarak elde edilen salçaya ilave edilir. İstiridye kabuğunu andıran cam veya madeni kaplara doldurulur ve ayıklanmış karidesleri kenarlara dizerek süs yapılır. Gravyer peyniri serpilir ve küçük margarin parçaları konur. Kızarıncaya kadar fırında pişirilir.

afiyet olsun💕
 

Fırında Domates


 
Kullanılacak Malzeme: 250 gr. süt, 100 gr. margarin, 40 gr. un, 4 yumurta, 125 gr. kaşar ve gravyer rendesi, 6 adet düzgün domates, 100 gr. kıyma, 1 adet soğan, kafi miktarda tuz biber.

Yapılması: Domateslerin içi oyulur, tuzlanır, süzülmesi için bir tabağa çevrilir. 50 gr. margarin ile 40 gr. un hafif kavrulur, 1 çay kaşığı tuz, biber, 250 gr. süt ilave edilir, koyulaşınca ateşten indirilir. Doğranmış soğan ve kıyma 50. gr margarinde hafif kavrulur, 4 yumurta sarısı, 100 gr. rende peynir ilave edilir. Üç yumurta beyazı vurulur, hep beraber karıştırılır, domateslerin içi doldurularak üzerlerine peynir serpilir, orta hararetteki fırında 20 dakika pişirilir,sıcak servis yapılır.

afiyet olsun👍
 

Elmalı Şoson


 
Kullanılacak Malzeme: 1/2 kilo ekşi elma, 250 gr. pudra şekeri, 250 gr. margarin 300 gr. un, 1/2 bardak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sirke.

Yapılması: Unun ortası açılır, su, tuz, sirke ve ceviz büyüklüğünde bir parça margarin konur, hepsi beraber karıştırılır, yoğurularak hamur haline getirilir. On dakika bekletilir. 1 santim kalınlığında açılır, margarin ortasına konur, hamur bohça gibi kapatılır, 1/2 santim kalınlığında açılır, üçe katlanır, 10 dakika bekletilir, bu şekilde 10 dakika ara ile 4 defa açılır, katlanır. Açılmalar bitince hamur, 1/2 santim kalınlığında açılır, 7 santim genişliğinde kareler şeklinde kesilir, her karenin ortasına ince kıyılmış elma pudra şekeri konur, zarf gibi kapatılır. Tepsiye sıralanır, yumurta sürülür, orta hararetteki fırında pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir.

afiyet olsun🍏
 

Karidesli Yumurta


Kullanılacak Malzeme: 4 yumurta, 100 gr. karides, 50 gr. margarin.

Yapılması: Tuzlu suda haşlanarak pişirilmiş karidesin kabukları soyulur, 50 gr. margarin ile beraber ezilir. Ateşe dayanan bir cam tabağa konarak ısıtılır, üzerine 4 adet yumurta kırılır, yavaş ateşte pişirilir, üzerine tuz serpilerek sıcak servis yapılır.

afiyet olsun🌹
 

Soğanlı Çorba


 
Kullanılacak Malzeme: 125 gr. soğan, 1 çorba kaşığı un, 60 gr. margarin, 100 gr. gravyer peyniri rendesi, tuz, biber, 5 adet ince dilim francala , 6 bardak su.

Yapılması: Rende soğan, un margarin ile hafif kavrulur, 6 bardak su yavaş, yavaş ilave edilir, tuz, biber konur, 10 dakika pişirilir. Fırına giren bir çorba kasesine ekmekler yerleştirilir, üzerine çorba dökülür, bol gravyer peyniri serpilir, fırında kızarıncaya kadar bırakılır, sıcak servis yapılır.

afiyet olsun🍄